פוליסת מחלות קשות מהי, ומי זקוק לה?

עם עליית תוחלת החיים, לצערנו אנו עדים לעלייה באבחון של מחלות קשות באופן משמעותי.

מהו ביטוח מחלות קשות?

ביטוח מחלות קשות מעניק פיצוי כספי. המענק מגיע ללא ניכויים היישר לחשבון הבנק תוך זמן קצר. פיצוי זה הוא מובטח ואינו תלוי או מותנה באי קבלה של פיצוי או שיפוי או בקיומו של הליך רפואי כלשהו. לרוב הפיצוי שמתקבל בגין המחלה הקשה נע בד"כ בין מאה אלף שקל לחצי מיליון שח במדרגות של מאה אלף שח. ע"פ רצון המבוטח.

במקרה חלילה של מחלה, מתווספים קשיים רגשיים וצרכים כלכליים. מטרת הפיצוי היא להעניק גב כלכלי לכל הצרכים האלה- הוצאות רפואיות ישירות ועקיפות, הוצאות בלתי צפויות, טיפולים במכונים פרטיים, אבדן הכנסה של מי מבני המשפחה, טיפולים רגשיים, הוצאות לצרכי פנאי והפוגה ועוד.

ביטוח מחלות קשות

חליתי במחלה קשה, במה אני זכאי?

הפוליסה מספקת הגנה פיננסית, מצמצת את הפגיעה הכלכלית ומאפשרת לבני המשפחה להתמקד בהליך הרפואי וההחלמה.   

בגוף הפוליסה ניתן למצוא את רשימת המחלות הקשות הכלולות בו- סרטן, שבץ, התקף לב, פרקינסון, טרשת נפוצה ועוד.

העלות החודשית של הפוליסה עולה מדי מספר שנים וזאת בשל עליית הסיכון שקיימת עם עליית הגיל.

מה לגבי ביטוח ילדים? האם כדי?

ניתן לבטח ילדים במסגרת הפוליסה בעלות נמוכה יחסית. במקרה של גילוי מחלה אצל ילד חלילה, אין מנגנון שיפצה את ההורים על אבדן ההכנסה, וקבלת פיצוי כספי יכולה לסייע באופן משמעותי.  

הפוליסה עצמה כוללת את מגוון המחלות הקשות שמעניקות פיצוי. לצד זה ישנה תחזית עלות הפרמיה החודשית ("התפתחות פרמיה") במהלך השנים הבאות עד לסיומה של הפוליסה.

מה חשוב לדעת לפני שסוגרים ביטוח מחלות קשות?

כשמשווים בין פוליסות הביטוח השונות של מחלות קשות בין חברות הביטוח חשוב לשים לב לשתי נקודות אלה. מגוון המחלות שמופיעות בה, ולצד זה את התפתחות הפרמיה לאורך השנים. ישנן חברות שמחיר הפרמיה נמוך יותר אך מגוון המחלות הוא קטן יותר.
כמו כן, במידה וקיים חשש למחלה מסוימת שנפוצה יותר במשפחה, נכון לבדוק שהיא אכן כלולה בתוך הרשימה. בנוסף, ישנן חברות שמפחיתות את גודל הפיצוי עם העלייה בגיל.
"אותיות קטנות" נוספות שניתן למצוא בפוליסה היא פיצוי במקרה של מקרה חוזר.
לרוב, ישנה אפשרות להרחיב את הפיצוי כך שיתקבל פיצוי נוסף בעקבות מקרה חוזר של אותה מחלה בגינה התקבל פיצוי בעבר. בנוסף, לרוב יש גם תקופה קצרה של הגבלה שאומרת שאם יש פטירה מהירה- תוך שבועיים או חודש לא יתקבל הפיצוי או שיתקבל באופן חלקי.

האם הביטוח  הוא לכל חיי המבוטח

לפוליסה זו יש גיל כניסה מקסימלי וזמן סיום קבוע. בד"כ גיל הכניסה הוא עד 65 וסיום הפוליסה הוא בגיל 75. הגיל הספציפי משתנה בין חברות הביטוח. כמו כן, ברוב הפוליסות

האם קיימת תקופה אכשרה?

קיימת תקופת אכשרה של שלושה חודשים- שמחלה קשה שאובחנה בשלושה החודשים הראשונים של הפוליסה ,המבוטח לא יקבל פיצוי.

העלות החודשית היא נגזרת של הגיל, המין והרגלי העישון. במקרה של מצב בריאותי מורכב- תתכן החרגה או התייקרות מסוימת של הפרמיה. לרוב ניתן למצוא הבדל משמעותי בעניין זה בין חברות הביטוח. ולכן אנו ממליצים להתחיל תהליך בו זמנית בשתיים או שלוש חברות ביטוח שונות ולקבל את ההצעה הטובה ביותר למבוטח.